- pitaleipiä voi valmistaa itse, parhaiten pitaleipätaikinaan sopii durumjauho
- onnistuneet pitaleivät kohoavat uunissa kypsyessään lätysköistä korkeiksi "kupliksi", leipiä ei siis saa missään nimessä pistellä
- pitaleivälle voi valmistaa lihatäytteen tai salaattitäytteen tai vaikka molempia
- jos pidät mausteisesta täytteestä, käytä mausteita reilusti
8 kpl
2½ | dl | vettä |
25 | g | hiivaa |
1 | tl | suolaa |
2 | rkl | öljyä |
5 | dl | Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja |
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele ne pulliksi. Kauli pullat mataliksi pyöreiksi pitaleiviksi (halkaisija 15 cm). Anna leipien kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 min. Onnistuneet pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".
Pitaleivälle sopii perinteinen lihatäyte tai kevyempi salaattitäyte. Halkaise leipä keskeltä ja täytä.Alkuperäinen resepti ja kuva:
Myllyn paras
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.