lauantai 17. huhtikuuta 2010

Pitaleivät


  • pitaleipiä voi valmistaa itse, parhaiten pitaleipätaikinaan sopii durumjauho
  • onnistuneet pitaleivät kohoavat uunissa kypsyessään lätysköistä korkeiksi "kupliksi", leipiä ei siis saa missään nimessä pistellä
  • pitaleivälle voi valmistaa lihatäytteen tai salaattitäytteen tai vaikka molempia
  • jos pidät mausteisesta täytteestä, käytä mausteita reilusti

8 kpl

dl

vettä

25

g

hiivaa

1

tl

suolaa

2

rkl

öljyä

5

dl

Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele ne pulliksi. Kauli pullat mataliksi pyöreiksi pitaleiviksi (halkaisija 15 cm). Anna leipien kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 min. Onnistuneet pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Pitaleivälle sopii perinteinen lihatäyte tai kevyempi salaattitäyte. Halkaise leipä keskeltä ja täytä.

Alkuperäinen resepti ja kuva:
Myllyn paras

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.