Tämä ohjeemme syntyi vahingossa, kun etsimme Taateli-lihapadan ohjetta, jonka olimme ohimennen nähneet. Se löytyi, mutta aloimmekin seuraamaan kreikkalaisen lihapadan ohjetta. Virheen huomattuamme lisäsimme siihen lopuksi vain taatelit. Tai no, Harrihan tämän padan lopulta teki. :)
Meillä oli peuranlihaa, mutta lammas toimisi varmasti tykillä.
Lopputulos oli kuitenkin älyttömän herkullinen! Kannattaa kokeilla. Makeaa pelkäävien kannattaa olla varovainen taatelien kanssa. Mutta makeus sopii, kun tarjoaa nämä sinihomejuustoperunoiden kanssa. Yhdistelmä toimii!
(8 annosta)
Ainekset:
n. 1 kg lampaan- tai naudanpaistia kuutioituna
3 rkl oliiviöljyä
2-3 tl suolaa
3-4 valkosipulinkynttä
1 tlk (500 g)Pirkka tomaattimurskaa
n. 2-4 dl vettä ja/tai punaviiniä
1/2 dl punaviinietikkaa
2 tl fariinisokeria tai hunajaa
3/4 tl mustapippuria
2-3 kokonaista neilikkaa
2 laakerinlehteä
1 kanelitanko
200g kuivattuja taateleita
1. Ruskista lihakuutiot useassa erässä öljyssä. Mausta ne suolalla ja siirrä pataan.
2. Kuori valkosipulinkynnet ja paloittele ne. Lisää valkosipulit, tomaattimurska, vesi tai punaviini, punaviinietikka, sokeri ja mausteet pataan. Lisää puolitetut taatelit.Kuumenna kiehuvaksi.
3. Siirrä pata uuniin ja kypsennä kannen alla 175 asteessa 2-2½ tuntia, kunnes liha on mureaa. (Koristele hienonnetulla oreganolla tai persiljalla.) Tarjoa sinihomejuustoperunoiden kanssa.
Alkuperäinen ohjeen pohja:
Pirkka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.