1 kg sinisimpukoita
1 iso sipuli
2 rkl voita
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl ranskankermaa tai kuohukermaa
ripaus suolaa
1 dl persiljasilppua
Puhdista simpukat ja raaputa veitsellä niiden kuoria. Kopauta jo avautuneet simpukat pöytään. Ota talteen vain sulkeutuvat simpukat ja heitä avoimeksi jäävät pois.
Sulata voi laakeassa paistokasarissa, lisää sipulisilppu ja freesaa se pehmeäksi, lisää viini ja ripaus suolaa. Pane kaikki simpukat kasariin. Keitä kannella suljetussa kasarissa voimakkaasti n. 5 minuuttia ja ravistele kasaria välillä. Kun simpukat ovat avautuneet, ruoka on valmista.
Annostele simpukat reikäkauhalla kuumille syville lautasille. Lisää liemen joukkoon kerma, kiehauta, kaada liemi simpukoille ja ripottele persiljasilppua päälle. Jos haluat tarjota simpukat pääruokana, lisää nestemäärää, jolloin liemi tekee ruoasta keiton.
Sinisimpukat voi myös valmistaa merimiehen vaimon tapaan, Moules à la Marinière, jolloin liemeen lisätään valkosipulisilppua, timjaminoksa, laakerinlehti, ja kerma korvataan viinillä.Alkuperäinen ohje:
Stockmann
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.