Amount Measure Ingredient -- Preparation Method
-------- ------------ --------------------------------
2 tablespoons Unsalted butter
2 medium Onions -- finely chopped
1/2 cup Ketchup
6 tablespoons Brown sugar
6 tablespoons Worcestershire sauce
1/4 cup Prepared steak sauce
2 tablespoons Cider vinegar
1/8 teaspoon Hot pepper sauce
In medium-sized saucepan, heat butter over medium-low heat.
Add onions and saute for 5 minutes, but do not allow them to brown.
Stir in ketchup, sugar, Worcestershire sauce, steak sauce, vinegar,
1/2 cup water, and hot pepper sauce. Bring to a boil; reduce heat and simmer,
stirring occasionally, for 20 minutes. Meanwhile, wash and sterilize 2 pint jars.
To sterilize jars, put in a large saucepan and fill pan with hot ( not boiling) water
to 1 inch above the tops of the jars and boil 10 minutes; drain. Pour sauce into hot jars.
Cap, cool, and freeze or refrigerate for 2 to 3 weeks. Makes 1.1/2 to 2 pints.
Original recipe:
From MasterCook
EDIT: Hiukan taustaa ohjeen käytölle näin kesän kynnyksellä. Eli ohje sai alkunsa siitä, että halusimme kesän grillikauteen maukkaan BBQ-kastikkeen, jolla saataisiin ribseihin kirpeänmakeansuolaisenkarvas maku. Jonkin aikaa nettiä selaillessa, löytyi lopulta tämä ohje, jota olemme nyt käyttäneet jo parisen vuotta menestyksekkäästi. Paras tulos saadaan aikaiseksi siten, että annetaan ribsien kypsyä yläritilällä hiljakseen melko pitkän aikaa (1-2h), sekä käännetään & valellaan ribsejä aina silloin tällöin BBQ-kastikkeella.
lauantai 17. huhtikuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.