sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Karitsan sisäfileetä, mokka-balsamico-kastiketta ja uunijuureksia

Ohjeen kastikkeen määrät joutui alkuperäisestä ohjeesta arvuuttelemaan, mutta eiköhän ne suunnilleen näin mene...

(2 annosta)

1 palsternakka

pala lanttua

pieni pala selleriä

2 porkkanaa

1 sipuli

6 valkosipulinkynttä

2 dl kanalientä (vettä + 1 liemikuutio)

juoksevaa hunajaa

sormisuolaa

2 dl punaviiniä

1 dl kahvia

1 dl balsamiviinietikkaa

½ dl sokeria

mustapippuria

suolaa

rasvaa paistamiseen

400 g karitsan sisäfileitä

Kuutioi kuoritut kasvikset ja laita uunivuokaan. Heitä sekaan kanaliemi ja valuta juoksevaa hunajaa maun mukaan päälle. Sormisuolallekin löytyy paikkansa. Kypsennä 200-asteisessa uunissa vajaa tunti ja möyhi välillä.

Valmista kastike: mittaa kattilaan punaviini, kahvi, balsamiviinietikka ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen niin kauan, että kastiketta on jäljellä noin puolitoista desiä. Ripauta suolaa ja rouhaise mustapippuria.

Poista sisäfileistä kalvot. Kuumenna rasva ja paista fileitä pari minuuttia pyöritellen. Mausta suolalla. Leikkaa fileet pitkittäin vinosti siivuiksi. Voit tehdä lisäksi vielä vaikka valkosipuliperunoita, jos kaipaat lautasellesi enemmän apetta.


Alkuperäinen resepti:
Opettaja-lehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.