Tämä Finfoodin kaalilaatikko on varma valinta sellaisenaan, kun H palaa ulkomailta ja kaipaa kotimaan kotiruokaa à la A. Lemppari muhii uunissa nytkin yllätyksenä odottamassa myöhäistä lentoa Edinburghista Tampereelle.
noin 1 kg valkokaalia
5 dl vettä
1,5 tl suolaa
1 sipuli (poistetaan toki 'allergiaversiossa' ja silti maistuu)
1 valkosipulinkynsi
1 rkl rypsiöljyä
400 g jauhelihaa
suolaa
mustapippuria
1,5 dl pitkää riisiä raakana (tässä ainoa varsinainen muutos, rikotut ohraryynit!)
1 - 2 rkl siirappia
2 dl ruoka- tai kevytkermaa
tuoretta oreganoa tai meiramia
Valeluun
0,5 - 1 dl lihalientä
1 rkl siirappia
Paloittele kaali ja lisää kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Anna hautua muun valmistelun ajan.
Hienonna sipulit ja kuullota tilkassa öljyä. Lisää jauheliha ja paista sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä riisi (/ohraryynit) pakkauksen ohjeen mukaan.
Sekoita kaali keitinliemineen, jauheliha, kypsä riisi sekä siirappi ja kerma. Hienonna joukkoon tuoretta yrttiä. Tarkista maku.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kypsennä kaalilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Valele paiston aikana lihaliemi-siirappiseoksella, joka antaa maukkaan ja hyvän pintavärin.
Alkuperäinen ohje:
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry eli Finfoodin keittokirja
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.